Ana içeriğe atla

Ağdaki Aktif Cihazları Tespit Etmek — NetDiscover

Arkadaşlar merhaba bu konuda sizlere ağdaki aktif cihazları tespit etmekten bahsedicem. Bu amaçla kullanacağımız araç netdiscover aracı olacak.

İnternete bağlanmış her cihaza DHCP servisi tarafından otomatik veya sistem yöneticileri tarafından manuel olarak IP adres ataması yapılır. Kullanacağımız netdiscover aracı, ağdaki tüm IP adreslerine aktif olup olmadıklarını sorgulayan bir soru paketi gönderir, ağdaki aktif cihazlara bu soru paketi ulaştığında aktif cihazlarda, IP adres bilgisi ve aktif olduklarını belirten bir cevap paketi gönderir ve bu bilgiler bilgisayarda bulunan arp tablosuna kaydedilir. Bu sayede aktif cihazların ip adresleri öğrenilmiş olur.

Sonrasında netdiscover aracı, bilgisayarda bulunan Ip ve MAC adres bilgisinin kaydedildiği arp tablosunu kontrol eder, eğer IP bilgisin yanında MAC adres bilgisini göremezse, ilgili IP adresine MAC adresini sorgulayan bir soru paketi daha gönderir ve gelen cevap paketindeki IP ve MAC adres bilgilerini arp tablosuna kaydeder.

Sonrasında netdiscover aracı, arp tablosundaki bilgileri okuyarak aktif cihazların IP ve MAC adreslerini linux komut satırına yansıtır.

Bu şekilde ağdaki aktif cihazlar tespit edilmiş olur.

Kali Linux 2019.4 e netdiscover aracı kurulu olarak gelir ve komut satırında “netdiscover” yazarak bu aracı çalıştırabiliriz. Yukarıda bahsettiğim tüm süreci netdiscover aracı yönetir ve sonuçları ekrana yazdırır.





Yorumlar

  1. bana iletişim gece bilirmisin suan aktif olmuyor :) ama guzel destek verelım ve hacker setı nasıl alıyoruz veya aldıkdan sonra nereye gelıyor ne yapmalıyız onuda acıklarmsınız net :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder