Ana içeriğe atla

IKE VPN Sunucu Kontrolü — IKE-SCAN

Arkadaşlar merhaba bu konuda sizlere, ip adresi üzerinden sorgulama yaparak, ilgili ip adresinin bir IKE VPN sunucusuna ait olup olmadığının kontrolünü göstericem.

Bu sorgulamayı yapacak olan araç, ike-scan aracı, Kali Linux 2019.4'e kurulu olarak geliyor. IP adreslerine çeşitli sorgular göndererek, gelen cevaba göre IKE VPN sunucusu olup olmadığı anlaşılıyor.

Günümüzde VPN kullanımı yaygınlaştı ve adli bilişim uzmanları, siber güvenlik uzmanları, sistem yöneticileri, loglara kaydı düşen bir ip nin VPN olup olmadığını eğer VPN’se hangi protokolü kullandığını anlayama ihtiyaç duyduklarında bu aracı kullanabilirler.

Aracı ve aracın kullanımını gösterebilmek ve uygulama yapabilmek için, shodan.io isimli web site kullanılarak ike vpn sunucusu bulmaya çalışalım.

shodan.io aramalarını komut satırından gerçekleştirmek isimli makelemdeki ayarları yaptıktan sonra aşağıdaki komutla, ike vpn sunucusu bulma işlemini yapabiliriz.

shodan.io sitesi üzerinden yaptığımız “ike vpn” şeklindeki aramada onlarca ike vpn tespit edildi. 
Ekran resminde sadece bir kısmı görüntüleniyor
ike-scan aracını kullanarak uygulama yapabileceğimiz onlarca ip adresi tespit ettik.

ike-scan aracını kullanarak ilk tespit ettiğimiz ip adresine yönelik tarama yaptığımızda hedefin bir IKE VPN olduğunu kesinleştirmiş olduk.

Not : VPN Protokolerinin neler olduğunu ve özelliklerini öğrenmek isterseniz, bu makaleye bakın.
Bir sonraki eğitimde görüşmek üzere, esen kalın.

Yorumlar