Ana içeriğe atla

Komut Satırından Shodan.io Araması Yapmak

Arkadaşlar merhaba bu konuda sizlere Kali Linux komut satırını kullanarak shodan.io üzerinden sunucu bulma konusundan bahsedicem. 
shodan.io isimli web sitesi “Sunucu Arama Motoru”dur. Nasıl ki google.com’a çeşitli anahtar kelimeler girerek ilgili web sitelerine ulaşabiliyorsak. shodan.io da da çeşitli anahtar kelimeler girerek ilgili sunucuları bulabiliriz. 

shodan.io adresinde “vpn” şeklinde bir arama yaptık ve VPN Sunucularını gördük.

Örnekleri artırabiliriz ama konu uzamasın. Daha detaylı bilgiye kendi sitesi üzerinden uygulama yaparak ulaşabilirsiniz. 

Bu konuda anlatmak istediğim şey, shodan.io web sitesine girmeden linux komut satırını kullanarak bu aramaları gerçekleştirmek.

İlk olarak shodan.io adresine kayıt olduktan sonra “Hesabım” bölümünden kişiye özel üretilen API anahtarını bi kenara kopyalıyoruz.

Kali Linux 2019.4 üzerinden ekran resimleriyle konuya devam edelim. İhtiyacımız olan “python-pip” kurulumu için (apt install python-pip)

Linux komut satıdından shodan aramaları yapmak için, ihtiyacımız olan modülün kurulumu için (pip install shodan)

shodan.io adresinden aldığımız ve bir kenara kopyaladığımız “API KEY” i komut satırından shodan uygulamasına ekliyoruz (shodan init p4Q3Ile32BhD6CdUYPqpfeLpfm8qjAC4)

Yukarıdaki adımlar sırasıyla ve başarıyla tamamlandıysa artık komut satırı kullanılarak shodan.io adresine gidilmeden arama yapılabilir.(shodan search vpn)



“vpn” şeklinde yaptığımız aramanın sonucu oldukça karışık görünüyor. Bu durumu biraz daha sadeleştirmek için(shodan search vpn — fields ip_str,port)

yaptığımız filtreleme sonucu sadece vpn arama kelimesiyle alakalı, vpn sunucusu ip adresi ve port numarasını elde etmiş olduk.






Yorumlar

Yorum Gönder