Ana içeriğe atla

Telefonunu Kaybeden/Çaldıran Ne Yapmalı

Arkadaşlar Merhaba. Bu Konuda Sizlere Cep Telefonunu Kaybeden/Çaldıran Arkadaşlar Ne Yapmalı Konusundan Bahsedicem. Burada Yazdıklarım Benim Kendi Düşüncelerimdir. Eksik Tarafları Olabilir. Yorum Yaparak Eksik Tarafları Belirtebilirsiniz.

Cep Telefonunu Kaybeden/Çaldıran Arkadaşlara Öncelikle Geçmiş Olsun Dileklerimi Sunmak İsterim, Umarım Bu Durumu Bir Daha Yaşamazlar. Cep Telefonu Kayıp/Çalıntı Durumlarında Yapılabilecek Çok Fazla Birşey Yok. Bulan/Çalan Kişinin İnsafındasınız. Telefonunuzun Yokluğunu Farkettiğiniz Anda Yapmanız Gereken İlk Şey Başka Bir Telefonla Kendi Telefonunuzu Aramak Olmalıdır. Bu Sayede HTS Kaydı Oluşmasını Sağlamalısınız.

HTS; Baz İstasyonları Vasıtasıyla Gelen/Giden Aramaları ve Lokasyon Bilgilerini Kaydeden Bir Sistemdir. Cumhuriyet Başsavcılığı Yoluyla Bu Bilgiler Elde Edilebilir. Bu Sayede Telefonun En Son Sinyal Verdiği Lokasyon Tespit Edilerek, O Bölgedeki Kamera Kayıtları Vasıtasıyla Bir Takım Sonuçlara Ulaşılabilir.

Kaybolan/Çalınan Telefonu Polis Bulamaz Düşüncesini Kafanızdan Atın ve En Yakın Karakola veya İlçe Emniyet Müdürlüğüne Başvurun, Şikayetçi Olun ve Konuyu Takip Edin. Telefonunuz O Dönem İçinde Bulunmasa Bile Başka Bir Operasyonda Bulunabilir.

Telefonunuzun Kaybolduğunu/Çalındığını Anladıktan Sonra Yapmanız Gereken Bir Diğer İşlem Bağlı Bulunduğunuz Operatör Müşteri Hizmetlerini Arayarak Hattın, Geçici Olarak Kullanıma Kapatılmasını Sağlayın. Telefonunuz Kullanılarak Herhangi Bir Hukuksuzluk Yapılmasın. Bu İşlemi Cumhuriyet Başsavcılığı Yoluyla Yapmanız Daha Mantıklı Olacaktır.

Son Olarak İse Bilgi Teknoloji Kurumuyla İrtibata Geçip, Telefonunuzun IMEI Adresini Verip Kullanıma Kapatılmasını Sağlamalısınız. Bunuda Cumhuriyet Başsavcılığı Yoluyla Yapmanız Daha Uygun Olacaktır.

Daha Sonradan Telefonunuzu Bulduğunuzda/Kurtardığınızda Yine Cumhuriyet Başsavcılığı Yoluyla Hattınızı ve Telefonunuzu Kullanıma Açtırabilirsiniz.

Yorumlar