Ana içeriğe atla

Mr.Robot - 1. Sezon 3. Bölüm - İnceleme

Arkadaşlar merhaba bu konuda sizlere, Mr.Robot dizisinin hack ve güvenlikle ilgili sahnelerinde nelerin olduğundan bahsedicem. Spoiler içerir, isterseniz önce bölümü izleyin, sonra buraya dönersiniz.

Bu sahnede Eliot tedavi gördüğü hastanenin sistemine sızarak, kendi rapor kayıtlarını değiştiriyor, Hedef hastanenin veri güvenliğini sağlamak için fazla yatırım yapmadığını görüyoruz, eski sistemleri ve güvenlik yazılımlarını kullandığını görüyoruz. Windows98'den bahsediliyor ki, bu bölüm 2015 yılında çekildi.
Windows XP, Windows7-8-10 zamanında bile doğrudan sisteme erişilen güvenlik açıkları tespit edildi.
Windows XP : MS08-067 koduyla paylaşılan bu güvenlik açığı, WindowsXP'ye doğrudan administrator yetkisinde sızılmasını sağlıyordu.
Windows 7-8-10 : MS17-010 koduyla paylaşılan bu güvenlik açığı Windows7'ye doğrudan administrator yetkisiyle sızılmasını sağlıyordu. Windows8  ve Windows10'da bu güvenlik açığından etkilendi.
Konuyla ilgili bağlantılar
Termux'la MS17-010 Sızma : https://www.youtube.com/watch?v=9kiUiyvd7JI
---------------------------------------------------------------

Bu sahnede Eliot kız arkadaşının mail adresini ele geçiriyor. Kullandığı yöntem Phishing(Kimlik Avı) yöntemi, hedefine mail adresinin başkaları tarafından ele geçirilebileceğine yönelik bir korkutma maili ve şifre değiştimesi için bi bağlantı gönderilir. İlgili bağlantı hesap bilgilerini saldırgana ileten sahte bir sayfadan ibaret. Kurban bunu farketmeden, kendi hesabına ait bilgileri, kendi eliyle saldırgana gönderir.
Konuyla ilgili bağlantılar
Termux'la Android Üzerinden Phishing : https://www.youtube.com/watch?v=vg8m-ktBiBM
İstediğin Mail Adresinden Mail Atmak : https://www.youtube.com/watch?v=De_Ufnyf39w
--------------------------------------------------

Bu sahnede Evil Şirketinin Teknoloji Bölüm Başkan Yardımcısı, şoförünün telefonuna root atıyor, Burda sosyal mühendislik görüyoruz, sadece bir android uygulama ile telefona root atmak mümkün. Telefon ele geçirmeyle ilgili burda bişey yok ama ilerleyen bölümlerde olur diye tahmin edebiliriz. Root atma işlemini, bir amaç uğruna yapıyordur mutlaka.
Konuyla ilgili bağlantılar

Yorumlar

  1. Hocam 2.bolumde bahsettiginiz uygulama birlestirme uygulamasi olan mFileBinder gibi baska bi uygulama varmidir mFileBinder in birlestirme sonucu .exe cikiyo .apk cikaracak bitane varsa cok guzel olur simdiden tesekkur ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mfilebinder windows için kullanılan programdır. android için başka birleştirme araçları var apk için : http://bit.ly/31ZMHW1

      Sil

Yorum Gönder