Ana içeriğe atla

Mr.Robot - 1. Sezon 4. Bölüm - İnceleme

Arkadaşlar merhaba bu konuda sizlere, Mr.Robot dizisinin hack ve güvenlikle ilgili sahnelerinde nelerin olduğundan bahsedicem. Spoiler içerir, isterseniz önce bölümü izleyin, sonra buraya dönersiniz.

Bu sahnede JAMMER Cihazıyla, sinyal bozarak araç kapısının kilitlenmesini önlüyorlar, sonrasında bilgisayarla arabayı çalıştırıyorlar. Burada hack ve güvenlikle alakalı olarak yazılımdan ziyade donanım görüyoruz. JAMMER cihazını duymuşsunuzdur telefon sinyallerini kesmekle anılır ama sadece bu amaçla kullanılmaz. Teknolojik yeterliliğine göre, bir çok sinyal için ölü bölge oluşturabilir ve bu sahnede tam olarak gördüğümüz de budur. 
İkinci olarak akıllı bir araba ve bu akıllı arabanın bilgisayar üzerinden çalıştırıldığını görüyoruz, burda da yine donanım ön planda, bilgisayara USB olarak takılan o kablo bir dönüştürücü, araçla bilgisayarın haberleşmesini sağlayan bir donanım, bu sayede ilgili donanımı yöneten bir yazılımla araç çalıştırılıyor. 

Dördüncü bölümde bu sahne haricinde hack ve güvenlikle alakalı açıklanabilir bişey görmedim, Eliot'un kendiyle ve bağımlılıyla cebelleştiği bir bölüm olmuş. 

Yorumlar

  1. Hocam DarkComet Rat için Baştan bir video çeker misiniz?
    Hem iç Ağ hem de Dış ağlar için Veya Jrat

    YanıtlaSil
  2. Reizzz sen efso sun bak abi emin ol hakettiğinden daha az ilgi karşılık alıyosun anlamıyorum istek mi az yoksa bu Türk Milletinden araştırma isteğimi yok anlamadım gerçekten paylaştığın bu bilgiler herkesin ulaşabileceği bilgiler değil insanlar bu bilgiler için bir sürü para harcıyo ama sen bu imkanları bize veriyosun abi nediyceğimi bilmiyom başarılar dilerim işşallah çok iyi yerlere gelirsin

    NOT: Bu bilgide çok iyiymiş başladığın bu seride çok iyi oldu

    YanıtlaSil
  3. Hocam android rom portlama nasıl yapılır yardım edermisin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim için bunun cevabını vermek olanaksız bunu ancak geliştirici olan bir arkadaşınız olacak yanında öğreneceksiniz

      Sil
    2. tabi kast ettiğim sıfırdan rom portlamaktı

      Sil
  4. Hocam Bunla İilgili Video Heleceki

    YanıtlaSil

Yorum Gönder