Ana içeriğe atla

CIA Hacker Testi - Gerçek (Snowden Alıntılı)

arkadaşlar merhaba bu videoda sizlere, snowden filminden alıntı bir sahne ve sahneyle ilgili yorumumu aktarıcam. izleyeceniz sahne, gerçek bir olay canlandırmasıdır.

Video ve Anlatım : https://youtu.be/18swAb3a9nE

Videonun başındada söylediğim gibi, bu bir canlandırmadır. Yani izlediğimiz şey, geçmişte yaşanan gerçek bi olaydır. CIA nin bünyesindeki siber güvenlik uzmanlarına uyguladığı bi testi gördük, burda dikkkatinizi çekmek istediğim şey. uygulanan testte bir sistemi ele geçirme istenmiyor. öncelikle bir sunucu üzerinde, web sitesi kurma, yedeğini alma, sistemi bozma ve sonrasında yedeği kullanarak sistemi yeniden yükleme işlemlerini gerçekleştirmesi isteniyor.

daha öncede sizlere bir çok kez söylediğim gibi, siber güvenlik üzerine bişeyler öğrenmek istiyorsanız, öğrenmek istediğiniz şeyin öncelikle size ait bi versiyonu olması gerekir. Yani web sitelerinin güvenlik açıklarını öğrenmek istiyorsanız öncelikle, bir web sitesiniz olması gerekir. web siteleri hangi servis üzerine kurulur, yayına nasıl alınır, yedekler nasıl alınır, nerede tutulur, nasıl tekrar kullanılır, site dosyaları nerede tutulur, dosyalara nasıl ulaşılır, silme, değiştirme işlemleri nasıl yapılır vb. web siteleriyle ilgili aklınıza gelecek her sorunun cevabını bir web siteniz olduğu zaman öğrenebilirsiniz, ve sonrasında alacağınız bir web site güvenlik açıkları eğitimi sizin bu işi en iyi şekilde öğrenmenizi sağlayacaktır.

pcdunyasi.tv de başlattığımız ucuz hosting hizmeti, tüm bu süreci öğrenmeniz için en iyi fırsattır. Hosting hizmeti alanların geri bildirimleri, bu hizmeti geliştirmemizi de sağlıyor. Bir kaç hafta önce bu hizmeti vermeye başladığımızda, hosting aldıktan sonra, kendinize ait bir alanadınız da olması gerekiyordu. yaptığımız geliştirmeyle pcdunyasi.net alanadını ücretsiz bir şekilde sizlerin erişimine açtık. artık hosting alırken, kendi belirleyeceğiniz bir alt alanadı seçme fırsatınız var.

ayrıca şöyle bir yenilik daha yaptık, 6 aylık hosting alanlara 6 aylık vip üyelik veriyoruz. yani herşey sizin en iyi ve en ekonomik şekilde bu işi öğrenmeniz içindir. Sunulan fırsatları değerlendirip değerlendirmemek tamamen size kalmıştır. bir sonraki videoda görüşmek üzere hoşçakalın.

Yorumlar

Yorum Gönder