Ana içeriğe atla

Komut Satırından Mail Göndermek (SSMTP)

Arkadaşlar merhaba bu konuda sizlere, komut satırından mail gönderme konusundan bahsedicem. Kullanacağımız araç "ssmtp" aracı.  Komut satırı üzerinden, kendi mail hesabınızı kullanarak mail göndermenizi sağlayan bir araç. Bu araçla sadece gönderme işlemi yapabilirsiniz.  Bu aracı kullanarak gelen maillerinizi okuyamazsınız.

Bu konudaki uygulamayı oluşturduğum bi GMAİL hesabı üzerinden yapıcam. Diğer mail hesapları içinde bu aracı kullanarak komut satırı üzerinden mail gönderme işlemi yapabilirsiniz.

"ssmtp" aracını kurmak için, "apt install ssmtp" komutunu kullanılır.



Ardından konfigurasyon yapmak için  "nano /etc/ssmtp/ssmtp.conf" komutuyla ilgili dosya açılır ve aşağıdaki satırlar olduğu şekilde ilgili dosyanın en alt satırına yapıştırılır.


AuthUser=birkana920@gmail.com
AuthPass=123456789/*-/*-
FromLineOverride=YES
mailhub=smtp.gmail.com:587
UseSTARTTLS=YES



Burda mail ve parola bilgisini kendi hesabınıza göre düzenlemelisiniz.  Eğer başka bir mail servisi kullanıyorsanız, mailhub bölümünü de ilgili mail servisinin bilgilerini girerek düzenlemelisiniz.

Bu konfigurasyonu tamamladıktan sonra, ilk mailinizi gönderebilirsiniz. Mail göndermek için bir dosya hazırlamalısınız. Hazırlayacağınız dosyada ilk satıra  "Subject: Konu Başlığı" nı eklemelisiniz. Sonraki satırlar mailin içeriğini oluşturacaktır.


Mail dosyası hazırlandıktan sonra, komut satırından göndermek için "ssmtp birkana920@gmail.com < mail.txt"  formatından yazılır.

Yukarıdaki uygulamada gönderen ve alan mail olarak aynı mail kullanılmıştır.

Yorumlar

  1. hata alıyorum hata kodu şu : ssmtp: Authorization failed (535 5.7.8 https://support.google.com/mail/?p=BadCredentials t16sm40577ljo.6 - gsmtp)

    YanıtlaSil
  2. aynı hatayı bende alıyorum

    YanıtlaSil
  3. bende apt install ssmtp derken böyle bir paket bulunamadı diyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. depo güncellemesi yapmalısın ardındanda şu kodlarıg girmelisi
      apt-get update -y
      apt-get upgrade -y
      sistemindeki eksikleride tamamlar ve yükseltir

      Sil

Yorum Gönder