Ana içeriğe atla

Mr.Robot - 1. Sezon 2. Bölüm - İnceleme

Arkadaşlar merhaba bu konuda sizlere, Mr.Robot dizisinin hack ve güvenlikle ilgili sahnelerinde nelerin olduğundan bahsedicem. Spoiler içerir, isterseniz önce bölümü izleyin, sonra buraya dönersiniz.

Bu sahnede Eliot Evil Şirketinin mail sunucularındaki ShelShock güvenlik açığını istismar ederek status isimli bir dosya indiriyor. 
İndirilen status isimli dosya john aracı kullanılarak kullanıcı şifrelerinin kırılması için, /etc/passwd ve /etc/shadow dosyalarının birleşmiş halidir.
john aracı kullanılarak status isimli dosyaya kaba kuvvet saldırısı başlatılarak kullanıcı ve şifreleri ele geçiriliyor.
Konuyla ilgili bağlantılar
Uygulama Videosu : https://youtu.be/gmQTr8jQWgs
----------------------------------------

Bu sahnede sosyal mühendislik uygulanıyor. Siyah şapkalı kişi, kendisini popüler olmaya çalışan bir şarkıcı gibi gösterek, hazırladığı bir DVD'yi hedefine veriyor. Dizinin sonlarına doğru da kurban DVD'yi kendi bilgisayarında açıp dinlemek istediğinde, müzikle kamufle edilmiş trojan çalışıyor ve kurbanın kontrolü siyah şapkalıya geçiyor ve ilk iş olarak da kamerayı açarak ortam izlemesine başlıyor.
Konuyla ilgili bağlantılar
MFileBinder : aracı 2 dosyayı birleştirmek için kullanır ve 2 dosya aynı anda çalıştırılabilir. Trojan'la Müzik dosyası birleştirildiğinde, trojan arka planda pc'yi ele geçirirken, müzik çalmaya başlar.

Yorumlar