Ana içeriğe atla

Web Siteleri Hakkında Bilgi Toplama - DMITRY




Arkadaşlar merhaba bu konuda sizlere DMITRY aracından bahsedicem. Siber güvenlik alanında, Web Sitelerinden bilgi toplama amacıyla geliştirilmiş bu araç 6 farklı bilgiyi hedef web sitesinden elde etmeye çalışıyor.
-i = IP Adresi Whois bilgisi
-w = Domain Whois bilgisi
-n = Netcraft.com dan bilgi çekme
-s = Altdomain tespiti
-e = E-posta tespiti
-p = TCP bağlantı noktası taraması


(-i) Parametresi hedef sitenin ip bağlantısını göre whois sorgulaması yapar. IP adresinin ait olduğu şirket ve şirkete ait bilgiler (adres, telefon, eposta, konum, ip adres aralığı vb.) Elde eder.


(-w) Parametresi hedef sitenin etki alanı ismine göre whois sorgulaması yapar. Domainin ait olduğu kişi/kurum ve kişi/kurum ait bilgileri (adres, telefon, eposta vb.) Elde eder.


(-n) Parametresi netcraft.com dan bilgi çekmektedir ama çok sağlıklı çalıştığı söylenemez. Aşağıdaki ekran resminde de görüldüğü üzere hedef hakkında herhangi bir sonuç döndürmemiştir.

(-n) Parametresi yerine https://toolbar.netcraft.com/site_report?url= adresine giderek site üzerinde manuel inceleme yapmanız daha doğru sonuç verecektir. Aşağıdaki ekran görütüsünde sadece bir kısım bilgiler görülmektedir. Daha fazlası için linke gidebilirsiniz.

(-s) Parametresi ile altdomain ve ip adres tespiti yapılmaktadır. Aşağıdaki ekran resminde de görüldüğü üzere https://blog.beyazhacker.com farklı bir sunucuda host edilmektedir.


(-e) Parametresi E-posta adreslerini google ve altavista arama motorlarını kullanarak toplamaya çalışır. Dolayısıyla çıkan sonuçtan daha fazla e-posta adresi olma olasılığı vardır. Aklınızda bulunsun.


(-p) Paramtresi en çok kullanılan 150 TCP portuna yönelik tarama yaparak açık olup olmadıklarına yönelik sonuç elde eder.65536 tane port olduğunu düşünürsek, DMITRY aracının detaylı port taraması yapmadığını ve çok daha fazla açık port olabileceği akılda bulundurulmalıdır.


DMIRTY aracının tüm özelliklerini ayrı ayrı gördük. Bu özellikleri tek komutta, tek hedefe uygulayabiliriz.
Başka bir eğitimde görüşmek üzere, esen kalın.

Yorumlar